Doelen…..

Hallo Beauty! Wat leuk dat je er bent.

 

Graag deel ik een kort verhaaltje uit mijn boek Geluk is je metgezel, dit is geschreven in 2018. Hier komt ie:

 

Van de één op de andere dag een totaal ander leven! Van onafhankelijk naar afhankelijk, van hardwerkend naar revalideren, van zorgend naar verzorgend, van onbeperkt naar beperkt, van auto naar fiets, van stress naar innerlijke rust!

 

Het ergste wat kon gebeuren bleek het beste wat kon gebeuren. Acceptatie is heel moeilijk maar wanneer je eraan overgeeft gaat alles vanzelf.

 

Bovenstaand is geschreven tijdens mijn revalidatie, dit lijkt ver terug maar is toch best kort geleden. Hiermee wil ik aangeven hoe belangrijk het is om doelen te stellen. Wanneer je geen doelen stelt ga je dwalen en gebeurd er precies niks.

 

Mijn doel was dan ook om weer voor mezelf, me zoon en doggies te kunnen zorgen en iets voor andere te kunnen betekenen. Hoe ziet me leven er nu uit? Me leven is nog altijd totaal anders als in me 1.0 versie. Acceptatie was en is nog altijd het geen wat me verder brengt. Soms heel soms kijk ik terug, dat doet me pijn. Daarom is het zo belangrijk om niet terug te kijken naar wat was. Het is namelijk niet meer, het is verloren gegaan. Wanneer je niet accepteert wat is dan geeft dat enkel ongenoegen/frustraties voor jezelf en uiteindelijk ook andere.

 

Wat rust geeft is kijken naar wat wel is! Blijft lastig maar toch is er geen andere optie wanneer je verder wilt komen en je doelen wilt bereiken. Nu ben ik 3 jaar verder, trots op waar ik nu sta en het volgende is veranderd:

 

Van afhankelijk naar onafhankelijk! Van revalideren naar hulpverlener! Van verzorgend naar zorgend voor andere! Van beperkt naar wat minder beperkt!

 

Dit is samen gegaan met positieve gedachten en vooral geloof in je eigen kunnen. Je kunt altijd meer dan je denkt, ook al lijkt iets op dat moment bijna onmogelijk. Wees altijd trots op wat je al bereikt heb, zo zal er meer volgen.

 

Stellen jullie ook doelen voor jezelf? Met iets wat je heel graag wilt bereiken? Wel doen hoor, geeft een goed gevoel. En elk stapje vooruit is er één. Elke stap geeft meer zelfvertrouwen in alle volgende stappen die je gaat maken.

 

Je kunt denken, ik ben er nog niet maar verder dan gisteren! Dingen gaan niet van vandaag op morgen maar alle stapjes opgeteld kom je er ook. Tijd maakt alles mogelijk!

 

Geven jullie jezelf ook schouderklopjes? Voor elke stap die je zet in de juiste richting? Wel doen hoor lieve mensen, wees trots op jezelf en zeg dat ook. Blijf geduldig verder gaan, zo zal je steeds dichter bij je doel komen. Benieuwd naar jullie stappen…..

 

Stel gerust vragen of deel je mening.

 

It’s all about you!

 

Ik wens je wijsheid en geluk,

 

Nicole Pijper

Deel op Facebook